Tag: 娱乐地图VYU

House in S. Félix da Marinha / Nelson Resende

first_img Area:  294 m² Year Completion year of this architecture project Projects Save this picture!© ITS – Ivo Tavares Studio+ 39 Share Portugal “COPY” House in S. Félix da Marinha / Nelson ResendeSave this projectSaveHouse in S. Félix da Marinha / Nelson Resende House in S. Félix da Marinha / Nelson Resende Photographs:  Ivo Tavares StudioStructure:Miguel PinhoMEP:Miguel PinhoElectrical Installation:António AmorimConstrutor:Alexandre CarneiroCity:São Félix da MarinhaCountry:PortugalMore SpecsLess SpecsSave this picture!© ITS – Ivo Tavares StudioRecommended ProductsDoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEADoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteWindowsKalwall®Facades – Window ReplacementsText description provided by the architects. The proposal is drawn in a very conditioned and rigid plot, traducing the only possible location and implantation area. It has also a very restrict budget that accurate a extreme rationalization.Save this picture!© ITS – Ivo Tavares StudioIn consequence of all this major conditions, we had to do an optimization, in several fields, such as areas, volume(s) and program – this house in mainly the result of all this “impositions” and my work was mainly directed to solve very objective questions.Save this picture!© ITS – Ivo Tavares StudioSave this picture!PlanSave this picture!© ITS – Ivo Tavares StudioHowever, the project was developed far beyond this effort of going until the edge, because we knew that the initial conditions couldn’t be all our achievements – we had to promote all this to a different level creating a good balance between the form, the function, image and construction, program and uses.Save this picture!© ITS – Ivo Tavares StudioThe plot gave as the conditions to solve the project with relatively simplicity, creating a construction with two different levels, dividing the social uses in the ground floor from the private uses in the first floor, reducing to the minimum the circulation areas, closing possible visual or physical connections to the east side (street) and opening it, the maximum as it was possible, to the west, to the place where the sun is hiding every day, the sea and the great range of the horizon.Save this picture!SectionSave this picture!SectionThe image of this house also assumes this duality between common areas and private areas, using the natural platform to install the first ones and assuming the first floor for the occupation of the other ones.Save this picture!© ITS – Ivo Tavares StudioConstructively the solution reveals this difference, not only as a way to value the distinction of the functions as also to control the scale of the building in its interaction with the surroundings – it translates the gravity of the ground floor with a more heavy volume in the connection with the plot and creates a sense of less weight to the superior volume, white and clean.Save this picture!© ITS – Ivo Tavares StudioProject gallerySee allShow lessWaterlinie Museum / Jonathan Penne Architects + Rapp+Rapp + West 8Selected ProjectsHouse NO:2 / SarSayeh Architectural OfficeSelected Projects Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/787625/house-in-s-felix-da-marinha-nelson-resende Clipboard Houses 2008 ArchDaily Architects: Nelson Resende Area Area of this architecture project Photographs Year:  CopyHouses•São Félix da Marinha, Portugal “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/787625/house-in-s-felix-da-marinha-nelson-resende Clipboard CopyAbout this officeNelson ResendeOfficeFollowProductsSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSão Félix da MarinhaPortugalPublished on May 18, 2016Cite: “House in S. Félix da Marinha / Nelson Resende” 18 May 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MSun Control Film – Prestige ExteriorShowerhansgroheShowers – Croma SelectWall / Ceiling LightsSpectrum LightingLED Downlight – Infinium 3″ Round FlangelessVentilated / Double Skin FacadeCosentinoDekton Cladding in LD Sevilla hotelSealantsSikaJoint SealingBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersPorcelain StonewareApariciPorcelain Tiles – MarblesCeramicsTerrealTerracotta Facade in Manchester HospitalWindowspanoramah!®ah! CornerHome AppliancesGIRAGira Keyless in – Door communicationLightsLinea Light GroupIntegrated Lighting – Fylo+More products »Save想阅读文章的中文版本吗?葡萄牙巧妙化解场地限制的住宅 / Nelson Resende是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more